PCOS

Er du, som kvinde, diagnosticeret med Poly cystisk ovarie syndrom, kan du have en tendens til for meget insulin i blodet, kaldet insulinresistens. Dvs. din krop kan ikke automatisk bruge den tilgængelige insulin til at styre sukker og fedtforbrændingen samt proteinsyntesen. Ved dette syndrom og samtidig overvægt, er der en øget risiko for at udvikle diabetes og åreforkalkning. Endvidere kan også for nogle kvinde være sværere at blive gravid.

Kan der gøres noget? Ja, – ud over at få noget medicin, kan motion og vægttab øge musklernes følsomhed for insulin. Efterlev også de almindelig kendte kostråd om at spise mange grøntsager, at spise fiberrigt/fuldkorn og fedtfattigt. Samlet set kan disse tiltag have gavnlige effekter på dine eventuelle symptomer.

Få råd og vejledning i, hvordan du i praksis efterlever det hele, så du får relativt styr på dit blodsukker og ikke mindst omsætter det hele til noget praktisk og brugbart for dig i din dagligdag. Mad og drikke skal helst udmønte sig i en blodsukkerstabilisering. Blodsukkerets svingninger kan være meget styrende for vores spisning og valg af fødevarer og drikke. Vi styres også af vaner, tilgængelighed af mad, sindstilstand med meget mere.

 

 

RING eller SKRIV til mig

tlf: 21965100
mousten@diaetistpraksis.dk